Početna Gradske teme Preko 500 novosadskih srednjoškolaca učestvovalo u radionicama “Promocija upotrebe kontraceptivnih metoda i...

Preko 500 novosadskih srednjoškolaca učestvovalo u radionicama “Promocija upotrebe kontraceptivnih metoda i prevencija HPV i drugih seksulano prenosivih bolesti kod mladih 2022.”

0

U okviru projekta “Promocija upotrebe kontraceptivnih metoda i prevencija HPV i drugih seksualno prenosivih bolesti kod mladih 2022.” koji se realizuje u saradnji sa Gradskom upravom za zdravstvo održane su radionice.

U radionicama je učestvovalo 500 učenika starosti od 16 do 19 godina u sedam srednjih škola sa teritorije Novog Sada: Medicinska škola “Hipokrat”, Škola za dizajn “Bogdan Šuput”, Poljoprivredna škola sa domom učenika u Futogu, Srednja ekonomska škola “Svetozar Miletić”, Saobraćajna škola “Pinki”, Gimnazija “Jovan Jovanović Zmaj” i Medicinska škola “Dositej Obradović”.

Edukacijom adolescenata o reproduktivnom zdravlju povećava se nivo informisanosti mladih o najčešćim seksualno prenosivim infekcijama, simptomima istih i mogućnostima prevencije, sa posebnim osvrtom na infekciju humanim papiloma virusom i značajem vakcinacije.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić