Početna Gradske teme Pri kraju izgradnja kružnog toka na Zrenjaninskom putu

Pri kraju izgradnja kružnog toka na Zrenjaninskom putu

0

Na Zrenjaninskom putu, pri izlasku iz Novog Sada, pri kraju je izgradnja kružnog toka, koji će doprineti boljem povezivanju Novog Sada sa drugim delovima zemlje.

Semafor koji je regulisao saobraćaj raskrsnice državnog puta prvog B reda broj 12 i puta Šajkaškog odreda do kraja godine zameniće u potpunosti izgrađen kružni tok. Radovi koji su započeti krajem avgusta, trenutno su u četvrtoj fazi, ističu u Javnom preduzeću Putevi Srbije”, koje je investitor projekta.

U trenutnoj fazi izvode se radovi na rampi, kojom će se regulisati isključivanje vozila pre kružnog toka, iz smera Novog Sada ka Šangaju. Radovi se izvode na osnovu projektno-tehničke dokumentacije projektnog biroa “Via inženjering”, a izvođač radova je “Bačka put”.

Oko 20 hiljada vozila pređe ovaj državni put. Izgradnja kružnog toka, koja bi trebala da bude gotova, kako kažu, do kraja ove godine obezbediće ne samo brži protok saobraćaja, već i veću bezbednost građana, s obzirom da je do sada ovde zabeleženo dosta saobraćajnih nesreća.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay