Početna Gradske teme Problem sa trotoarima: Drvo stoji na sred staze, a nadležni apeluju da...

Problem sa trotoarima: Drvo stoji na sred staze, a nadležni apeluju da ga treba sačuvati

0

Novosadska Biciklistička Inicijativa ovih dana iznosi probleme sa kojima se novosadski biciklisti svakodnevno suočavaju. U svojoj najnovijoj objavi na Fejsbuku objavljena je fotografija na kojoj se jasno može videti razgranato drvo dubokog korenja koje zauzima gotovo celu širinu pešačke staze na Futoškom putu. Sa druge strane, nadležne službe ističu da drvo treba sačuvati.

Ovaj problem otvorio je diskusiju na društvenoj mreži, a komentari građana su se ređali. Jedan od predloga bio je da treba dodati deo trotoara sa desne strane, dok je drugi predlog bio da se formira radna grupa za izradu studije o opravdanosti, a tek potom o izvodljivosti.

Bilo je i Novosađana koji su na duhovit način sagledali problem rekavši da je u redu odmoriti od vožnje “bajsa”. Sići, prošetati ili sesti na klupu.

Pre svega nekoliko dana još jedan sličan problem je rešavan u okviru Inicijative. Ovoga puta biciklistička staza na Futoškom putu je sužena usled postavljanja biloborda. Nadležni su ubrzo reagovali, bilbord je uklonjen, a biciklisti su ponovo dobili predviđenu širinu staze.

Istraživanje na temu mapiranje problema na biciklističkim stazama u Novom Sadu koje je realizovala Novosadska biciklistička inicijativa rezultovalo je sa preko 300 prepoznatih i fotodokumentovanih problema, njihovom analizom i preporukama za njihovo poboljšanje.

Novi Sad ima preko 40 000 biciklista i 100 kilometara biciklističkih staza, a ove godine postao je i prvi grad u Srbiji koji je subvencionisao kupovinu novih bicikala.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Fb/Novosadska Biciklistička Inicijativa