Početna Gradske teme Proglašeni najbolji studenti Univerziteta u Novom Sadu za 2019/2020. godinu

Proglašeni najbolji studenti Univerziteta u Novom Sadu za 2019/2020. godinu

0

Senat Univerziteta u Novom Sadu doneo je odluke o dodeli nagrada najboljim studentima Univerziteta u školskoj 2019/2020. godini.

Nagrada Najbolji student Univerziteta dodeljena je Maši Rapajić, koja je na Medicinskom fakultetu Novi Sad završila integrisane akademske studije medicine sa ukupnom prosečnom ocenom 10. Nagrada se dodeljuje u vidu sertifikata i novčanog iznosa od 200.000 dinara, a tradicionalni finansijski pokrovitelj Nagrade je Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost. U čast najnovije lauretkinje nagrade – Najbolji student Univerziteta – dopunjena je izložba posvećena najboljim studentima, koja je postavljena u junu u centralnom holu Rektorata u susret obeležavanju 60. godišnjice Univerziteta.

Nagrade Student generacije u pojedinim nastavno-naučnim oblastima dodeljene su najuspešnijim studentima. Dobitnici su izabrani iz različitih oblasti, a studije su završili sa maksimalnom prosečnom ocenom 10.

Nagrada Student generacije u oblasti prirodno-matematičkih nauka dodeljena je Ljubici Brenjo, koja je osnovne akademske studije završila na Prirodno-matematičkom fakultetu. U oblasti tehničko-tehnoloških nauka nagrađena je studentkinja Tehnološkog fakulteta Sara Joksović. Nagrada u oblasti društvenih nauka dodeljena je Bojanu Raškoviću koji je završio studije na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, a u oblasti humanističkih nauka dodeljena je studentkinji Filozofskog fakulteta Jeleni Vesić. Kao nagrađena u oblasti umetnosti našla se Кatarina Milutinović sa Akademije umetnosti, dok je u oblasti medicinskih nauka za dobitnicu izabrana Maša Rapajić, studentkinja Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.

Nagrade Student generacije sastoje se od sertifikata i novčanog dela u pojedinačnom iznosu od 50.000 dinara, a sredstva za nagrade je obezbedio Univerzitet u Novom Sadu.

Priznanja za vrhunske rezultate postignute na evropskim i svetskim takmičenjima u školskoj 2019/2020. godini dodeljena su studentima Akademije umetnosti Novi Sad i to:

Andrijani Pantić, studentkinji druge godine osnovnih akademskih studija, studijski program Izvođačke umetnosti, modul Duvački instrumenti, podmodul Flauta, za osvojene nagrade: prvu nagradu na Međunarodnom takmičenju „Anton Eberst” u Novom Sadu i prvu nagradu i naziv laureat sa osvojenih 100 bodova na Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko” u Beogradu;

Ivi Dimitrijević, studentkinji četvrte godine osnovnih akademskih studija, studijski program Izvođačke umetnosti, modul Harfa, za osvojene nagrade na 2. Međunarodnom takmičenju „Кristalni ključ“, Sankt Peterburg, Rusija: 4. nagrada (nagrada: kolica za harfu) i Specijalna nagrada Кristalni ključ (renesansna harfa), kao i 3. nagrada za najbolje izvođenje kompozicije Johana Sebastijana Baha;

Valeriji Vuksanović, diplomiranoj muzičkoj umetnici, studijski program Izvođačke umetnosti, modul Duvački instrumenti, podmodul Horna, za osvojenu Prvu nagradu i zvanje laureata na takmičenju „Davorin Jenko“ u Beogradu;

Andreju Balažu, studentu druge godine osnovnih akademskih studija, studijski program Izvođačke umetnosti, modul Gudački instrumenti, podmodul Violina, za osvojenu Prvu nagradu na Internacionalnom takmičenju „Gianluca Campochiaro”, Кatanija, Italija;

Iliji Stankoviću, studentu četvrte godine osnovnih akademskih studija, studijski program Izvođačke umetnosti, modul Duvački instrumenti, podmodul Trombon, za osvojenu Prvu nagradu i naziv laureata za osvojenih 100 bodova na Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko” u Beogradu.

Dobitnik Nagrade „Aleksandar Saša Popović“ u školskoj 2019/2020. godini je Mihailo Ilić, koji je na Prirodno-matematičkom fakultetu završio osnovne akademske studije sa ukupnom prosečnom ocenom 9,58, a zatim i master akademske studije sa ocenom 9,88, na studijskom programu Računarske nauke. Nagrada se dodeljuje najboljem studentu studijskog programa iz oblasti informatike na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu, a ustanovljena je 1999. godine u znak sećanja na jednog od najboljih studenata i asistenta Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu Aleksandra Sašu Popovića, koji je kao rezervista Vojske Jugoslavije poginuo u NATO bombardovanju.

Pored navedenih nagrada i priznanja za postignut uspeh u studiranju i za vrhunske rezultate postignute na evropskim i svetskim takmičenjima, Univerzitet u Novom Sadu jednom godišnje dodeljuje i nagrade za naučne i stručne radove studenata po posebno raspisanom konkursu. Кonkurs za izradu naučnih i stručnih radova studenata u školskoj 2020/2021. godini je trenutno u toku i otvoren je do 1. marta 2021. godine.

Izvor: NSuzivo.rs
Foto: Wikipedia