Početna Gradske teme Proizvođači grožđa i vrhunskih vina sastali se u Galeriji Matice srpske

Proizvođači grožđa i vrhunskih vina sastali se u Galeriji Matice srpske

0

U cilju sumiranja rezultata i predstavljanja planova za narednu godinu, u Galeriji Matice srpske održana je svečana godišnja skupština Udruženja proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla “Srem – Fruška gora”

Prethodnu godinu proizvođači ocenili su kao veoma zahtevnu, ipak uz veliki trud i temeljno znanje uspeli su da realizuju proizvodnju izuzetno kvalitnih vina, o kojima će se, kako kaže, tek govoriti.

“U narednom periodu možemo da očekujemo da raste udruženje, da pomoć koju imamo od Pokrajinske vlade, Republičke vlade i Privredne komore, od nas samih, da unapredimo proizvodnju vina, da digitalizujemo proizvodnju grožđa i da dođemo na mesto na svetskoj sceni koje Fruškoj gori i pripada”, kaže Gordan Bašić, predsednik Udruženja vinara i vinogradara “Srem – Fruška gora”.

Pored kvaliteta, članovi udruženja trude se da neguju i kvantitet, te su se na svečanoj skupštini pridružili i novi članovi.

Dugogodišnji rad proizvođača podržan je od strane različitih ustanova, koje se trude da neguju pre svega kvalitet, u ovom slučaju kulturu vinogradarstva. Upravo zato, na svečanoj skupštini dodeljene su zahvalnice prijateljima udruženja.

“Nastavićemo da podržavamo predstavljanje naših vinarskih kuća širom zemlje i ne samo širom naše zemlje, imamo velike ambicije i u ovoj godini”, potvrdio je i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Pored dosadašnjih manifestacija u čast vina, u narednom periodu očekuje se i realizacija novih, koje će definitivno okupiti veliki broj ljubitelja tog tradicionalnog pića.

Izvor: RTV.rs/Dunja Kovačević
Foto: RTV screenshot