Početna Gradske teme Promenadi još 45 dana za dobijanje upotrebne dozvole

Promenadi još 45 dana za dobijanje upotrebne dozvole

0

Tržni centar Promenada dobio je novi dodatni rok, od 45 dana, kako bi dobili upotrebnu dozvolu i prošli tehnički prijem objekta. Do tada će otkloniti nedostatke koji su otkriveni u pojedinim lokalima.

Direktor tržnog centra Boris Stevović za 021.rs je rekao da su u protekla tri meseca testirali SCADA sistem za praćenje i kontrolu podzemnih voda koji je implementiran unutar šoping centra i da svi parametri govore da su podzemne vode daleko ispod maksimuma sistema.

Investitor, kompanija NEPI, uložila je dodatnih dva miliona evra u nov sistem za rešavanje problema podzmenih voda koji podrazumeva 11 bunara, ugradnju protivpožarnog sistema i druge popravke. Merenja sada pokazuju da se ispumpava manje podzemnih voda (12 litara u sekundi) nego što je prvobitno procenjivano (60 ili 100 litara u sekundi). Ova podzemna voda se potom prečišćava i koristi za zagrevanje objekta, nakon čega odlazi u kanalizaciju.

Stevović je za 021 potvrdio da su u međuvremenu dobili protivpožarnu dozvolu, a protekle nedelje od strane Gradske uprave i izmenjenu građevinsku dozvolu. Da bi dobili konačnu dozvolu potrebno je da isprave nedostake nastale tokom gradnje u pojedinim objektima.

– Tokom tehničkog prijema utvrđeno je da je sam šoping centar Promenada potpuno i u skladu sa projektnom dokumentacijom ispunjava sve zahteve nadležnih službi, dok su u lokalima pojedinih zakupaca utvrđena određena odstupanja od primenjivih propisa i standarda. Pomenuta odstupanja su konačno rezultirala sa dobijanjem nove dozvole za probni rad u periodu od 45 dana od strane Instituta za bezbednost i sigurnost na radu kako bi sami zakupci realizovali potrebne izmene. Svaki pojedinačni zakupac u šoping centru snosi odgovornost za svoj objekat i radove koje je izveo tokom zakupa prostora – kaže direktor Promende.

Stevović napominje da su pomenuti dodatni radovi manjeg obima i veruje da će biti obavljeni u vrlo kratkom roku, kraćem od 45 dana.

Izvor: 021
Foto: Promenada/Promo