Početna Gradske teme Promocija projekta o bezbednosti dece u saobraćaju u Novom Sadu

Promocija projekta o bezbednosti dece u saobraćaju u Novom Sadu

0

Promocija projekta “Edukacija učenika u oblasti bezbednosti saobraćaja” održana je juče u Osnovnoj školi “Jožef Atila”.

Centar za unapređenje bezbednosti u saobraćaju uz finansijsku podršku Gradske uprave za saobraćaj i puteve, tokom prvog polugodišta, organizuje edukaciju dece, uzrasta od prvog do četvrtog razreda u oblasti bezbednosti saobraćaja, u svim osnovnim školama na teritoriji Grada Novog Sada. Promociji je prisustvovao član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić.

“Grad Novi Sad treći put učestvuje u ovom projektu i kontinuirano radi na unapređenju bezbednosti u saobraćaju sprovodeći razne edukacije koje su namenjene i deci i starijim učesnicima u saobraćaju. Osim 16 000 dece od prvog do četvrtog razreda koji će proći obuku, proširićemo obuku i za decu bicikliste, jer deca sve više učestvuju i kao biciklisti u saobraćaju. Preduzetim merama nastojimo da doprinesemo većoj bezbednosti svih učesnika u saobraćaju”, rekao je Aleksandar Kravić.

U ime Centra za unapređenje bezbednosti u saobraćaju Marina Tucaković je istakla da je konstantna edukacija neophodna kako bi se smanjio broj nezgoda u saobraćaju.

“Cilj projekta je edukacija dece kako bi bezbedno učestvavali u saobraćaju, a aktivnosti se sprovode u osnovnim školama za učenike prvog i drugog razreda, dok će učenici trećeg i četvrtog razreda organizovano dolaziti na Novosadski sajam, gde će prisustvovati predavanjima. I u školama i na sajmu biće postavljen saobraćajni poligon koji predstavlja raskrsnicu opremljenu pešačkim prelazima, saobraćajnim znacima i semaforima, tako da će deca na praktičnim primerima sticati osnovna znanja u saobraćaju”, rekla je Marina Tucaković.

Pored toga, kako su naveli u Centru, u objektima škola biće postavljeni plakati sa edukativnim sadržajem, dok će deca nakon predavanja dobiti flajere na kojima su predstavljene potencijalne opasnosti koje ih mogu ugroziti dok učestvuju u saobraćaju u svojstvu pešaka ili biciklista.

Izvor: NsUživo
Foto: Pixabay