Početna Gradske teme Protest Saveza za Srbiju danas ponovo u Novom Sadu

Protest Saveza za Srbiju danas ponovo u Novom Sadu

0

Protest Saveza za Srbiju protiv režima Aleksandra Vučića u Novom Sadu biće održan u petak, 25. oktobra, na Pozorišnom trgu.

Na skupu će govoriti akademik i nekadašnji prorektor Beogradskog univerziteta Dušan Teodorović, kao i studenti Univerziteta u Novom Sadu.

“Sa ovonedeljnog protesta ponovo će biti upućen zahtev sudskim vlastima da iz kućnog pritvora puste radnika valjevske fabrike “Krušik” Aleksandra Obradovića, koji je uhapšen pod optužbom da je objavio informacije o trgovini oružjem u kojoj učestvuje otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, a od Etičkog odbora Univerziteta u Beogradu biće zatraženo da poništi doktorsku disertaciju ministra finansija Siniše Malog zbog toga što je ministrov rad u većem delu prepisan iz stručnih radova drugih autora”, navodi se u saopštenju SZS.

Takođe, sa protesta će ponovo biti pozvana opoziciona, demokratska i građanska javnost u Novom Sadu i čitavoj zemlji “na zajedničku borbu za slobodne i poštene izbore na kojim će biti smenjen korumpirani režim Aleksandra Vučića i njegovih pristalica”.

Podsetimo, Savez za Srbiju i još neke opozicione političke organizacije i građanske inicijative donele su odluku da ne učestvuju na izborima, koji su najavljeni za proleće naredne godine.

Protest počinje u 18 časova.

Izvor: 021
Foto: Pixabay