Početna Gradske teme Raspisan konkurs za izložbe u KCNS za 2023.

Raspisan konkurs za izložbe u KCNS za 2023.

0

Kulturni centar Novog Sada raspisuje konkurs za samostalne i grupne izložbe za 2023. godinu za oblast savremene likovne umetnosti u galerijama Likovni salon (Katolička porta 5) i Mali likovni salon (Bulevar Mihajla Pupina 9), a u oblasti fotografije, dizajna i primenjene umetnosti u galeriji Kluba „Tribina mladih” (Katolička porta 5, II sprat), navodi se u saopštenju.

Na raspolaganju su i izlagačke prostorije Američkog kutka, čiji programi su povezani sa nekom od Američkih tema uzimajući u obzir važne datume, demokratske vrednosti, kulturne karakteristike i slično (Kej žrtava racije 2b).

Konkurs je otvoren od 1. do 31. jula 2022. godine.

Dokumentacija za konkurs treba da sadrži:
– 10 kolor fotografija radova koji se predlažu za izložbu (poželjno je da prezentacija bude u jednom PDF formatu),
– sažetu koncepciju izložbe,
– tehnički opis izložbe (ukoliko se koriste tehnička sredstva koja galerija ne poseduje, umetnik je obavezan da ih za izložbu obezbedi sam),
– profesionalnu biografiju,
– kontakt adresu, imejl, telefone
– napomenu za koji prostor konkurišete.

Dokumentaciju za izložbu slati na imejl: konkursi@kcns.org.rs (naslov (Subject) mejla treba da sadrži ime autora i naziv galerije za koju se konkuriše (ime, prezime – naziv galerije – Konkurs 2023) ili na adresu: Kulturni centar Novog Sada, Katolička porta 5, 21000 Novi Sad sa naznakom „Konkurs za izložbu u 2023” ili doneti lično na istu adresu, radnim danom od 9 do 15 časova.

Predložena izložba radova koji nisu stariji od 5 godina treba da bude spremna za postavku već od januara 2023. godine.

Umetnički savet zadržava pravo zamene izlagačkih prostora (u zavisnosti od dimenzija radova, koncepcije pojedinih postavki, tehničkih zahteva i mogućnosti ili nepredviđenih okolnosti). O tome, kao i o odluci o dodeljenim terminima i izlagačkim prostorima biće obavešteni svi prijavljeni autori do kraja septembra 2022.

Izvor: rtv.rs
Foto: Pixabay