Početna Gradske teme Raspisan otvoreni javni poziv tehnološko-razvojnim kompanijama, startapima i startap timovima za članstvo...

Raspisan otvoreni javni poziv tehnološko-razvojnim kompanijama, startapima i startap timovima za članstvo u Naučno-tehnološkom parku Novi Sad

0

S ciljem okupljanja privrednih društava i organizacija koje se bave inovacionim delatnostima, Naučno-tehnološki park Novi Sad raspisao je otvoreni javni poziv tehnološko-razvojnim kompanijama, startovima i startap timovima za članstvo u Naučno-tehnološkom parku Novi Sad.

Članstvo obezbeđuje infrastrukturne, stručne i mnoge druge usluge iz naučnoistraživačke i inovacione oblasti, radi njihovog povezivanja i što brže primene novih tehnologija.

Pravo učešća po ovom javnom pozivu imaju tehnološka preduzeća, startapi i startap timovi koji se bave razvojem novih proizvoda, procesa i usluga ili unapređivanjem postojećih, i to mikro, mala i srednja preduzeća, kao i velika preduzeća za lociranje svojih razvojnih odeljenja u NTP-u Novi Sad.

Uslovi za članstvo su da se preduzeće bavi odgovarajućom delatnošću i da posluje pozitivno u poslednje tri godine uz izmirene obaveze za poreze i doprinose, dok je za startape uslov da u trenutku prijavljivanja postoje najviše pet godina.

Na javni poziv mogu se prijaviti i novoosnovana preduzeća pod uslovom da dokažu postojanje tima sa znatnim preduzetničkim iskustvom i veštinama u vođenju biznisa, kao i referencama.

Obrazac prijave i ostali detalji konkursa mogu se preuzeti na sajtu Naučno-tehnološkog parka.

NTP NS danas broji 29 članica, od kojih su dva naučnoistraživačka instituta – Institut za veštačku inteligenciju i Biosens, koji razvijaju informacione tehnologije biosistema, 11 tehnološko-razvojnih kompanija i 16 startap kompanija, u kojima je već u prvoj godini poslovanja zaposleno blizu 1.000 visokoobrazovanih stručnjaka iz oblasti informacionih tehnologija.

Izvor: RTV.rs
Foto: RTV.rs