Početna Gradske teme Razredni starešina odgovoran u slučaju nasilja nad dečakom u novosadskoj školi

Razredni starešina odgovoran u slučaju nasilja nad dečakom u novosadskoj školi

0

ThinkstockPhotos-nasilje

Novosadska prosvetna inspekcija utvrdila je da uprava OŠ “Branko Radičević” u kojoj se nedavno desio slučaj zlostavljanja maloletnih dečaka, nije odgovorna za incident u školskom toaletu.

Inspekcija je utvrdila da je propuste u radu imala razredna starešina četvorice učenika koji su maltretirali Ž. J, učenika šestog razreda.

Prosvetna inspektorka naložila je direktoru škole da utvrdi odgovornost razrednog starešine. Na ovaj izveštaj prosvetne inspekcije škola ima rok žalbe tri dana, te će naredni potezi u ovom slučaju biti poznati po isteku tog roka.

Aktiv direktora osnovnih škola odlučivaće o premeštanju četiri nasilna učenika u četiri odvojene škole. Učenici su sada pod stalnim nadzorom.

Podsetimo da su dva maloletna učenika mesecima trpela nasilje, a utvrđuje se da li je škola znala, a zataškavala nasilje. Protiv četvorice učenika, nakon postupaka u toku unutar škole, kao i policije, biće podnete krivične prijave.

Podsetimo, nekoliko učenika osmog razreda OŠ “Branko Radičević” mesecima su maltretirali mlađeg dečaka iz šestog razreda Ž. J, uglavnom u školskom toaletu. Majka je na detetu uočavala priklještene prste, a javnost je uznemirio slučaj od pre osam dana, kada je pomenuta grupa momaka naterala Ž. J. da pije urin iz boce u koju su oni prethodno urinirali.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija – Guliver / ThinkstockPhotos