Početna Gradske teme Rekonstruisane tri klinike KCV stare više od veka, izgrađene dve nove lamele...

Rekonstruisane tri klinike KCV stare više od veka, izgrađene dve nove lamele u Betaniji

0

Radovi na rekonstrukciji četiri klinike u okviru Kliničkog centra Vojvodine završeni su i klinike će biti spremne da kroz nekoliko dana počnu da primaju pacijente. To su Klinika za neurohirurgiju, Klinika za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju, Klinika za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola, kao i lamele B i C u Betaniji.

V.d. direktorka Kliničkog centra Vojvodine prof. dr Edita Stokić izjavila je prilikom svečanog otvaranja ovih klinika da su one starije od jednog veka i sada su dočekale novu infrastrukturu i opremu.

Prema njenim rečima, Klinika za ginekologiju i akušerstvo (Betanija) godišnje obavi 40.000 ambulantnih pregleda, više od 4.000 operacija i više od 6.600 beba se rodi svake godine. Taj trend se održava i u prvoj polovini ove godine.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković rekao je da će radovi u bloku KCV značiti da će se pacijenti mnogo lakše prenositi sa jedne lokacije na drugu.

– Zgrada intenzivne nege sada je povezana sa operacionim salama i više nećemo biti u situaciji da najteže pacijente posle intervencija kroz krug Kliničkog centra sprovodimo u bolničkim kolicima prema jedinici intenzivne nege. Sve je povezano i sada predstavlja jedan ozbiljan sistem – poručio je on.

Kompletna rekonstrukcija i sanacija koštala je više od 400 miliona dinara, dok je nabavka opreme koštala oko 150 miliona dinara, napomenuo je Gojković.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je najavio da će za mesec ili mesec i po dana početi radovi na izgradnji Kamenice 3.

Izvor: Novisad.com
Foto: Pokrajinska vlada