Početna Gradske teme Rekordan broj upisane dece u vrtiće u istoriji Grada Novog Sada

Rekordan broj upisane dece u vrtiće u istoriji Grada Novog Sada

0

U Novom Sadu je upisan rekordan broj dece u istoriji Novog Sada. Stefan Rančić je sedamnaesthiljadito dete upisano u vrtić u Novom Sadu. On će ići u vrtić “Svitac” jedan od najtraženijih u gradu.

Ustanova “Radosno detinjstvo” trenutno broji 73 vrtića na teritoriji Novog Sada. U 41 vrtiću trenutno ne postoji lista čekanja.

Nenad Rančić, otac mališana, nije krio zadovoljstvo i čast što je njegovo dete upisano u ovu predškolsku ustanovu.

– Čast mi je što će moje dete ovde upoznavati prve obrasce vaspitanja i da će oni uticati na njegov intelekt i odrastanje. Adaptacija je prošla dobro, oduševljen je prostorom, osobljem, decom i igračkama – rekao je otac deteta.

Dina Vučinić, članica Gradskog veća za obrazovanje, istakla je da na današnji dan već ima upisanih 17.060 dece i da je to rekordan broj.

– Dostigli smo ono zbog čega smo ponosni i srećni. To nam daje zadatak da još više radimo. Smanjili smo listu čekanja, a kako se kaže ispod crte imamo 374 deteta a gradimo tri nova vrtića. To znači da sledeće godine možemo da postignemo ono što nas čini srećnim a to je da u Novom Sadu nema više liste čekanja – istakla je Vučinić.

Sledeće godine sa vrtićima na Sajlovu, Adicama i Veterniku, biće prostora da se upiše još dece i zaposlenih. Novac iz budžeta za sledeću godinu je opredeljen i za subvencionisanje odlaska dece u privatne vrtiće i da svi vrtići iz “Radosnog detinjstva” ostanu besplatni. Ustanova “Radosno detinjstvo” trenutno broji 73 vrtića na teritoriji Novog Sada. U 41 vrtiću trenutno ne postoji lista čekanja.

– Veoma smo ponosni što je ovo sedamnaestohiljadito dete baš u vrtiću “Svitac” koji je jedan od najlepših u našoj ustanovi i tražen vrtić u ovom delu grada. Nadamo se da će se Stefan, pa onda i njegovi roditelji, veoma lepo osećati u našoj ustanovi – rekla je Marijana Popov, direktorka “Radosnog detinjstva”.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay