Početna Gradske teme Sajlovo dobilo novu zgradu Mesne zajednice, gradi se vrtić i uređuje 25...

Sajlovo dobilo novu zgradu Mesne zajednice, gradi se vrtić i uređuje 25 ulica

0

Sajlovo će dobiti vrtić, 25 asfaltiranih ulica, a već je izgrađena zgrada Mesne zajednice.

Počeli su radovi na izgradnji vrtića u Ulici Sajlovo 37, ukupne površine 1.765,85 metara kvadratnih, koji će moći da primi 190 dece, dok je u toku izvođenje radova druge i treće faze na uređenju 25 ulica. Do sada je uređeno 15, u toku je izvođenje radova u sedam, a preostalo je još da se urade tri ulice. Vrednost radova je 300,9 miliona dinara (sa PDV-om).

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da je zgrada Mesne zajednice, koja je izgrađena na Sajlovu, možda najlepša u gradu.

– U njoj će biti smešteni i klub penzionera, pošta, apoteka i ambulanta, sve ono što je ljudima potrebno. Samo za vodovod, ove i prošle godine, investirali smo 150 miliona dinara, 440 miliona dinara uloženo je u asfaltiranje, a izgradnja objekta MZ koštala je 60 miliona dinara. U 2020. i 2021. godini, Grad je milijardu dinara investirao u Sajlovo, a neke opštine u Vojvodini nemaju toliki ukupan budžet. Treba da radimo trotoare, atmosferske kanale, a gradićemo i osnovnu školu za koju je određena parcela i idemo u otkup tog zemljišta. Sa Eparhijom bačkom dogovoreno je da između vrtića i zgrade MZ bude izgrađen objekat pravoslavnog hrama – rekao je gradonačelnik prilikom obilaska radova i najavaio da će do kraja avgusta biti završeni radovi na svih 25 ulica, dok če vrtić biti na raspolaganju od septembra seledeće godine.

Izvor: novisad.com
Foto: Grad Novi Sad