Početna Gradske teme “Šaljivdžija” ubacio vulgarne crteže na Interaktivni izlog TONS-a

“Šaljivdžija” ubacio vulgarne crteže na Interaktivni izlog TONS-a

0

tons_guglInteraktivni izlog Turističke organizacije Novog Sada, na uglu Jevrejske i Šafarikove, jutros je neprijatno iznenadio građane koji su išli na posao.Na ekranu u izlogu videla su se nacrtana dva muška polna organa i vulgaran natpis.

Kao i prolaznici, zaprepašćeni su bili i u Turističkoj organizaciji, a kažu da je za crtež kriv verovatno neki mlađi Novosađanin. Odmah su jutros uklonili vulgaran sadržaj, a sada na ekranu emituju promotivne filmove Novog Sada dok ne poboljšaju sistem zaštite.

– Došlo je do pada napona i ekran se resetovao, te je pala zaštita. To je neko iskoristio i nacrtao u programu “paint” ovu tinejdžersku šalu i nakon toga sačuvao je kao pozadinu ekrana. Zamenio nam je i sve šifre na kompjuteru, ali smo sve to odmah ujutro sanirali – kažu za Blic iz IT sektora ove organizacije.

“Kreativac” je, kako dodaju, verovatno išao kući iz noćnog provoda, kada je poželeo da testira svoje kompjuterske sposobnosti. U TONS-u navode da im je ovaj neprijatan događaj i pomogao, jer je interaktivni ekran još u fazi testiranja pa će im dobro doći da shvate na šta još treba da obrate pažnju.

Ovaj ekran služi za to da građani i turisti sami traže nove aktuelnosti i događaje u gradu ili da pročitaju zanimljivosti iz istorije grada.

Autor: Blic, 021