Početna Gradske teme Saradnja Novosadskog univerziteta i Evropske asocijacije romskih intelektualaca

Saradnja Novosadskog univerziteta i Evropske asocijacije romskih intelektualaca

0

Rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dejan Madić sastao se sa predsednikom Evropske asocijacije romskih intelektualaca (EARI) Romeom Mihajlovićem u cilju konsultacija i dogovora o realizaciji pojedinih aspekata saradnje Univerzititeta i EARI na osnovu ranije potpisanog bilateralnog Sporazuma.

Pored razgovora o detaljima razvijanja dalje saradnje EARI i Univerziteta, tokom susreta je bilo reči i o nekoliko projektnih inicijativa EARI koje se odnose na formalizaciju saradnje sa Filozofskim fakultetom, podršci studentima i studentkinjama romske nacionalnosti tokom studija i nakon njihovog završetka i o turskom kutku.

Sastanku su, takođe, prisustvovale članice tima EARI Danijela Bogdanović, menadžer Tima za strateško planiranje i projekte, dr Slavica Denić, koordinator Tima za naučno istraživačke programe i prof. dr Birsena Duljević, savetnik za međunarodnu saradnju sa Republikom Turskom, kao i predstavnici dve resorne kancelarije Univerziteta u Novom Sadu za oblast međunarodne saradnje i projekata, Ivana Vujkov, šef Kancelarije za međunarodnu saradnju i Ana Šoti, šef Kancelarije za nauku i projekte.

Sporazum o saradnji UNS i EARI zaključen je 30. decembra 2021. godine radi jačanja međusobne saradnje u organizaciji zajedničkih aktivnosti i negovanja partnerstva, kao i realizacije zajedničkih programa i projekata.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Univerzitet u Novom Sadu