Početna Gradske teme Savet za urbanizam, poslovni prostor i stambenu podršku Novog Sada usvojio predloge...

Savet za urbanizam, poslovni prostor i stambenu podršku Novog Sada usvojio predloge odluka o regulaciji prostora

0

Članovi Saveta za urbanizam, poslovni prostor i stambenu podršku na sednici u petak 5. februara usvojili su Predlog plana detaljne regulacije dela radne zone Sever IV severno od infrastrukturnog koridora u Novom Sadu, Predlog odluke o izradi Plana generalne regulacije blokova uz Bulevar Evrope u Novom Sadu i Predlog odluke o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije prostora za mešovitu namenu između Bulevara Evrope, Bulevara cara Lazara, ulica Stražilovske i Žarka Zrenjanina, Bulevara Mihajla Pupina, ulica Jevrejske i Futoške u Novom Sadu (lokalitet Danila Kiša broj 21), navodi se u saopštenju Skupštine Grada Novog Sada.

Na sednici prihvaćeni su predlozi odluke o dodeli stambene podrške kupovinom stanova u javnoj svojini Grada Novog Sada i to za, jednočlano domaćinstvo, tročlano domaćinstvo, četvoročlano domaćinstvo, petočlano i šestočlano i veće domaćinstvo.

Savet je usvojio i Predlog rešenja o davanju na korišćenje nepokretnosti u javnoj svojini Grada Novog Sada, XII Mesnoj zajednici „Južni Telep“, Predlog rešenja o davanju na korišćenje nepokretnosti u javnoj svojini Grada Novog Sada, Mesnoj zajednici „Detelinara“ i Predlog rešenja o davanju na korišćenje nepokretnosti u javnoj svojini Grada Novog Sada, Muzeju Grada Novog Sada, Petrovaradin.

Prihvaćeni predlozi upućeni su Skupštini Grada Novog Sada, o kojem će odbornici raspravljati na sledećoj sednici zakazanoj za 8. februar, navodi se u saopštenju.

Izvor: rtv.rs
Foto: Pixabay