Početna Gradske teme Serbia Fashion Week okupio domaće kreatore u akciji “Maske za naše zdravstvene...

Serbia Fashion Week okupio domaće kreatore u akciji “Maske za naše zdravstvene radnike”

0

Posle pomeranja održavanja 14. izdanja “Serbia Fashion Weeka” za maj zbog vanrednog stanja, tim naše nacionalne Nedelje mode, nastavlja sa društveno odgovornim akcijama.

Nakon što je svoj tim stavio u službu pomoći starijim licima u Novom Sadu “Serbia Fashion Week” okupio je nekoliko srpskih dizajnera koji su počeli da šiju zaštitne maske. Marija Šabic, Bata Spasojević, Suzana Perić, Nataša Župac, Milica Tričković, Katarina Andrejić, Maja Krsmanović, Nataša Perkovski Adžić, Olja Srejić, Silvana Tošić, Nataša Cristonati i Zaga Kalmar prvi su domaći dizajneri koji su se priključili ovoj akciji.

“Raduje me što se u samom startu odazvao ovoliki broj modnih kreatora koji će s ljubavlju i u skladu sa propisima šiti pamučne zaštitne maske i na taj način dati svoj doprinos u ovim teškim vremenima u kojim su nam sloga i zajedništvo preko potrebni. Maske nastale u radionicama naših dizajnera doniraćemo kliničkim centrima i bolnicama kojima su one najpotrebnije. Pozivamo srpske dizajnere da se pridruže ovoj akciji i verujem da će onih koji će to učiniti narednih dana biti sve više i više”, kaže predsednica “Serbia Fashion Weeka” i Nacionalne komore za modu Srbije Svetlana Horvat.

Izvor: NsUživo
Foto: SFW/Promo