Početna Gradske teme Širi se kompleks Centra za socijalni rad

Širi se kompleks Centra za socijalni rad

0

Kompleks Centra za socijalni rad biće proširen za još dve zgrade od kojih će jedna biti Sigurna dečija kuća i dnevni boravak za decu.

U toku je tender za izbor firme koja će izraditi projektno-tehničku dokumentaciju za ova dva objekta koji će zajedno imati oko 3.000 kvadrata.

Dve nove zgrade će se nalaziti pored postojećih objekata Centra za socijalni rad.

Kako je navedeno, prvi objekat koji će imati prizemlje i tri sprata nalaziće se u produžetku postojeće zgrade Centra, a imaće pasaž u prizemlju koji će voditi ka parkingu, kao i ka Sigurnoj dečijoj kući i ostalim objektima u kompleksu.

Nova zgrada Centra će u prizemlju imati veliki hol, kao i šest kancelarija za službe koje rade sa korisnicima dnevnih usluga socijalne pomoći.

Na prvom spratu biće kancelarije za službe koje rade sa odraslim i starim osobama, kao i veza sa već postojećom zgradom Centra za socijalni rad, dok će se na drugom spratu nalaziti prostorije za rad sa decom, među kojima i senzorna soba. Na poslednjem spratu bi bile smeštene kancelarije uprave Centra i konferencijska sala.

Drugi manji objekat, sa podrumom, prizemljem i dva sprata, koristio bi se za potrebe Sigurne dečije kuće i dnevnog boravka za decu iz osetljive kategorije, a bio bi smešten u unutrašnjost kompleksa.

Kako se navodi u dokumentaciji, Sigurna kuća i dnevni boravak bi u prizemlju bili potpuno odvojeni. U dnevnom boravku bi bile prostorije za decu, učionica, trpezarija, kuhinja i toaleti. Na prvom spratu bi bio sličan sadržaj, ali namenjen za Sigurnu kuću, kao i kancelarije za zaposlene. Na drugom spratu će biti smeštaj za 18 korisnika u šest trokrevetnih soba koje imaju kupatilo i odvojen spavaći i radni deo. Centar od projektanta traži da minimalno jedna soba bude projektovana tako da se može prilagoditi osobama sa posebnim potrebama.

Tender za izbor projektanta otvoren je do 4. aprila, a procenjena vrednost je 7,5 miliona dinara bez PDV-a.

Izvor: 021.rs
Foto: csrns.org.rs