Početna Gradske teme SNS raskinuo koaliciju sa LSV u Novom Sadu

SNS raskinuo koaliciju sa LSV u Novom Sadu

0

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu saopštio je da Liga socijaldemokrata Vojvodine nije više deo koalicije u gradu.

Kako je saopštio novosadski SNS, zahvaljuje se na dosadašnjoj saradnji “manjinskom koalicionom partneru Ligi socijademokrata Vojvodine”.

“Nemamo nameru da čekamo da oni, kako su u medijima najavili, izaberu novo rukovodstvo u martu mesecu, pa da onda izađu iz naše koalicije. S obzirom na to da su jasno rekli da ne žele više da budu deo gradske vlasti, ovim putem želimo da im ‘prekratimo muke’ i da ih obavestimo da ćemo na prvoj narednoj sednici Skupštine grada i formalno krenuti u izmene unutar vladajuće koalicije”, kažu naprednjaci.

Dodaju da SNS nastavlja da dalje predano radi za Novi Sad, “za šta je od građana tri puta uzastopno dobila ubedljivo najveću podršku”.

Podsetimo da je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio da će ta stranka raskinuti koaliciju sa Srpskom naprednom strankom u Novom Sadu.

“Situacija je veoma jasna i jednostavna: u martu su izbori za gradske i opštinske odbore u LSV. Od novoizabranog odbora u Novom Sadu očekujem da raskine gradsku koaliciju sa SNS. Ko se bude oglušio u odluku novoformiranog odbora, biće isključen iz LSV”, rekao je Kostreš.

Podsetimo i da se ligaši, inače, nisu pojavljivali na sednicama gradske skupštine, niti su glasali za izbor Milana Đurića na mesto gradonačelnika.

Takođe, dodajmo da od skoro Pokret obnove Kraljevine Srbije više nije deo izvršne vlasti u Novom Sadu.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay