Početna Gradske teme Srpski maratonac trči za pomoć malom Bošku

Srpski maratonac trči za pomoć malom Bošku

0

Aleksandar Kikanović, čuveni trkač i pokretač akcije Trke za život, odlučio je da istrči 125 kilometara i pomogne lečenju malenog Boška Guglete.

“Ne mogu da sedim kao nemi posmatrač. Nedelja, Loznica – Novi Sad“, napisao je maratonac na Instagramu.

Kikanović, je već trčao humanitarne maratone: do Hilandara, potom i manastira Tumane, kao i Ostroga, a ovog puta trči kako bi pomogao prikupljanju sredstava za lečenje malenog Boška čiji život zavisi od najskupljeg leka na svetu koji bi trebalo da primi što pre, a koji košta neverovatnih 2,1 milion dolara.

Dečaku su sredstva, osim za terapiju najskupljeg leka na svetu “Zolgensma”, neophodne i za bolnički boravak u inostranstvu, rehabilitaciju, fizikalnu i druge terapije, za laboratorijske analize, ortopedska pomagala, medicinske aparate, kao i za putne troškove i smeštaj.

Boško, koji je sada priključen na respirator i svakog dana vodi tešku bitku za svoj život, trebalo bi da bude u bolnici u Budimpešti 20. avgusta.

Rođen je 14. januara ove godine u Novom Sadu. Trudnoća i porođaj su protekli normalno, a kada je imao tri meseca, roditelji su primetili da je dosta mirniji nego što bi trebalo da bude u tom uzrastu. Nakon mnogobrojnih pregleda i analiza, Bošku je postavljena dijagnoza spinalna mišićna atrofija tip 1. Reč je o neuromišićnoj bolesti, teškoj i progresivnoj, koja može da ima smrtni ishod.

Svi koji su u mogućnosti mogu da pomognu malenom Bošku i slanjem SMS poruke: 1032 na 3030.

Izvor: nova.rs, blic, novisad.com
Foto: Budi Human