Početna Gradske teme Stanovnici Adica dobijaju novu ambulantu, uskoro i gradska bolnica

Stanovnici Adica dobijaju novu ambulantu, uskoro i gradska bolnica

0

Stanovnici naselja Adice uskoro će dobiti potpuno novu ambulantu. Na više od hiljadu kvadrata biće smeštene prostorije opšte medicine, pedijatrije, ginekologije, stomatologije, patronaže i laboratorijske dijagnostike.

Radove na izgradnji ovog objekta obišli su danas gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković i direktor Doma zdravlja „Novi Sad“ dr Veselin Bojat.

– Građani Adica imaće ambulantu, gradićemo ovde i novi vrtić, a potom i školu, jer preko 13.000 ljudi gravitira ovoj teritoriji. To je ozbiljan porast broja stanovnika i moramo mnogo više ulagati. Sa republičkom vladom gradimo Edukativno-reproduktivni centar u Almaškoj ulici vredan 60 miliona dinara, a sa Kancelarijom za javna ulaganja realizujemo rekonstrukciju najvećeg objekta Doma zdravlja na Limanu – istakao je gradonačelnik Vučević i najavio da će Novi Sad konačno dobiti gradsku bolnicu.

– Pokrajinska vlada već je donela predlog promene plana mreže zdravstvenih ustanova, i uputili smo taj predlog Ministarstvu zdravlja, pa će Grad Novi Sad, posle desetina godina, dobiti gradsku bolnicu – rekao je prof. dr Zoran Gojković i dodao da je pri kraju rekonstrukcija tri klinike Kliničkog centra Vojvodine, i da se završava i potpuno nova zgrada ginekologije.

Izvor: novisad.com
Foto: Grad Novi Sad