Početna Gradske teme Stanovnici Limana traže da se Balaševićev muzej izgradi na primerenijoj lokaciji

Stanovnici Limana traže da se Balaševićev muzej izgradi na primerenijoj lokaciji

0

Stanovnici Mesne zajednice Liman u Novom Sadu poručili su gradskim vlastima da se protive izgradnji muzeja pokojnom muzičaru, pesniku i piscu Đorđu Balaševiću, jer ne žele da se izgradnjom muzeja uništi Univerzitetski park. Smatraju da bi izgradnjom muzeja bio uništen taj park.

Oni su održali zbor na otvorenom na kom su objasnili da smatraju da je planirani muzej posvećen Balaševiću potreban gradu, ali na drugoj, primerenijoj lokaciji.

– Tražimo da se odustane od bilo kakve izgradnje, da taj park ostane zelen, da ga koriste studenti, profesori, da mogu da se opuste, odmore, da mogu tu da sačekaju svoja predavanja, ispite, da se u parku obnovi zelenilo koje je trebalo još pre 30 godina da se reši, da se u njega stavi mobilijar – klupe i kante za smeće i da ostane kao jedina oaza našeg Limana 1 – navela je članica Saveta Nataša Matijević.

Građani su na zboru glasali i protiv planirane izgradnje javne garaže u tom naselju. Oni su iskazali podršku stanovnicima drugih mesnih zajednica, jer njihovi saveti nisu zakazali zborove građana, uprkos prikupljenim potpisima u skladu sa procedurom.

Izvor: novisad.com
Foto: maketa muzeja, arhiva, Fejsbuk, Olivera Balašević