Početna Gradske teme Stefanović: Smene u policiji ako se ne nađu krivci za pucnjavu kod...

Stefanović: Smene u policiji ako se ne nađu krivci za pucnjavu kod škole

0

pucnjava_djura_danicic_zoki

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je smene u kriminalističkoj policiji ako se ne reši slučaj pucnjave kod Osnovne škole “Đura Daničić”.

Stefanović je razgovarao sa načelnikom novosadske policije Miloradom Šušnjićem i poručio da očekuje da se “sve okolnosti brzo rasvetle”.

Prema njegovim rečima, Šušnjić mu je preneo da će današnji mafijaški obračun na ulicama Novog Sada imati apsolutni prioritet u radu i da se intenzivno radi na rasvetljavanju tog slučaja. Stefanović je naveo da je u razgovoru sa načelnikom novosadske policije preneo da očekuje da se sve okolnosti brzo rasvetle i pronađu počinioci ili će u protivnom uslediti smene u kriminalističkoj policiji.

I gradonačelnik Miloš Vučević zatražio je od novosadske policije da pod hitno otkrije i uhapsi učesnike u ovoj pucnjavi.

“Ovo je slučaj bez presedana. Užasnut sam činjenicom da su se neki vandali drznuli da pucaju u sred dana ispred škole, dok iz nje izlaze đaci. Srećom, pa nema tragičnih žrtava. Ne zanima me da li je u pitanju bio mafijaški obračun ili nešto drugo, jedino što me zanima jeste da počinioci budu što pre privedeni pravdi i da nijedno dete više u Novom Sadu ne plače i nema traume zbog rafalne paljbe kojoj je bilo svedok”, naveo je Vučević u saopštenju.

On je dodao da će Grad i dalje preuzimati sve mere u okviru svojih nadležnosti, kako bi obezbedio bezbedno odrastanje i život svim svojim sugrađanima.

Podsetimo da je pre nedelju dana smenjen načelnik novosadske policije Siniša Radaković i da je na njegovo mesto postavljen Milorad Šušnjić.

LSV: Vratiti sektorske policajce

“Pucnjava kod osnovne škole u sred bela dana i u trenutku kada deca izlaze sa nastave dokaz je ludila u koji Novi Sad klizi kada je reč o kriminalu. Nedopustivo je i užasavajuće da roditelji strepe kada decu pošalju u školu”, ocenila je Liga socijaldemokrata Vojvodine. LSV podseća nadležne da “građani i građanke Novog Sada plaćaju porez i zaslužuju da im država garantuje normalan život i bezbednost za njihovu decu, a ne da posle pucnjave čak ne mogu ni da im priđu”.

“Ovo je još jedan dokaz da nije dovoljno samo povećati broj policajaca u Novom Sadu, niti uvesti školske policajce koje će roditelji plaćati iz svog džepa, nego da je potrebna drugačija organizacija rada policije. Potrebno je vratiti sektorske policajce, a njih su Novi Sad i drugi gradovi Vojvodine imali dok je Vojvodina imala svoju policiju. Zato LSV uporno insisitira da se Vojvodini vrati nadležnost nad radom policije”, navodi se u saopštenju ove stranke.

Podsetimo da je Niko Uskoković (37) ranjen juče oko 12.30 časova u pucnjavi kod OŠ “Đura Daničić” u Ulici Dušana Vasiljeva, o čemu opširnije pročitajte OVDE.

Autor: 021, Tanjug
Foto: 021