Početna Gradske teme Studenti PMF-a i FTN-a dobitnici Pupinove nagrade

Studenti PMF-a i FTN-a dobitnici Pupinove nagrade

0

Pupinova nagrada Matice srpske ustanovljena je u spomen Mihajla Pupina, stipendiste i dobrotvora Matice srpske. Dodeljuje se od 1996. godine u intervalu od tri godine iz Fonda Mihajla Pupina i sredstava Matice srpske. Ove godine, prvu nagradu su dobili Trivko Kukolj, student novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta sa Departmana za fiziku i Aleksandar Stanisavljević sa Fakulteta tehničkih nauka, takođe iz Novog Sada.

Nagrada se dodeljuje za diplomske, master, magistarske i druge naučne radove studenata redovnih studija u prethodnom trogodišnjem periodu koji predstavljaju doprinos tehničkim i prirodnomatematičkim disciplinama kojima se bavio ovaj naučnik. Pravo učestvovanja imaju studenti svih univerziteta sa srpskog govornog područja na osnovu predloga nadležne katedre, nastavno-naučnog veća ili drugog odgovarajućeg organa fakulteta.

Žiri u sastavu: prof. dr Vladimir Katić (predsednik), prof. emerita dr Mirjana Vojinović Miloradov, akademik Miljko Satarić, prof. emeritus dr Dušan Surla, prof. dr Branislav Borovac i prof. dr Vladimir Vujičić su odlučili da, s obzirom na visok kvalitret radova, dodele dve prve, tri druge i četiri treće nagrade. Svečano uručenje nagrada je 15. oktobra u Matici srpskoj.

Izvor: RTV
Foto: Wikipedia