Početna Gradske teme Sukob građana i obezbeđenja ispred Skupštine Vojvodine, stigla i Žandarmerija

Sukob građana i obezbeđenja ispred Skupštine Vojvodine, stigla i Žandarmerija

0

Građani i obezbeđenje zgrade ispred Skupštine Vojvodine u Novom Sadu sukobili su se na protestu protiv usvajanja Generalnog urbanističkog plana. U Skupštini Vojvodine se održava sednica lokalnog parlamenta na kojoj se usvaja Generalni urbanistički plan Novog Sada. Na lice mesta izašla je i Žandarmerija. Reporterka N1 javlja da među demonstrantima ima privedenih. Na snimcima se vidi kako obezbeđenje odguruje narod, da jedan od njih odguruje ženu koja je pala.

Do sukoba je došlo kada su okupljeni građani pokušali da probiju ogradu postavljenu u četvrtak ujutru pre održavanja sednice Skupštine Grada na kojoj će biti usvojen Generalni urbanistički plan Novog Sada.

Demonstranti su prethodno uspeli da pomere ogradu za nekoliko desetina metara, nakon čega je došlo do fizičkog sukoba, a na terenu je i Žandarmerija. Na snimcima se vidi i da je policija u civilu uhapsila jednog demonstranta.

Okupljeni uzvikuju „Lopovi, lopovi“, „Naš, grad“. Pitali su policiju zašto su protiv naroda i ko ih plaća.

Kako je navedeno na skupu, demonstranti su želeli da samo jedan od njih, Nebojša Milenković, uđe na sednicu i predstavi njihove stavove.

Na protestu su aktivisti, političari i građani.

Na protestu su Janko Veselinović iz SSP, Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd, aktivista Miran Pogačar, Bojan Brković aktivista Omladinske studenske akcije (OSA), kao i veliki broj građana.

Izvor: N1
Foto: Pixabay