Početna Gradske teme “Sve boje jeseni” u subotu na NS Marketu

“Sve boje jeseni” u subotu na NS Marketu

0

Deveti NS Market pod sloganom “Sve boje jeseni“ biće održan u subotu, 19. oktobra od 11 do 19 časova u prostoru Kulturne stanice “Eđšeg“ (ulica Antona Čehova 4).

Jesenje boje velika su inspiracija kreativcima. Kažu da nijedno drugo godišnje doba ne donosi tako raskošnu paletu nijansi koje čoveku stvaraju osećaj topline i povezanosti sa prirodom. Deveti NS Market je pravo mesto za sve one koji vole jesenje boje, mirise i ukuse, za sve one koji uživaju u toploj energiji i pravoj umetnosti. U KS “Eđšeg“ u subotu, 19. oktobra posetioci će moći da nabave ručno rađene proizvode od drveta, tekstila, metala, kože, da degustiraju domaću hranu i piće sa poljoprivrednih gazdinstava, da se prepuste čarima prirodne kozmetike…

Na Devetom NS Marketu učestvovaće “Dečija ekološka akademija“, koja će od 12 do 15 časova održati ekološku radionicu za decu od 5 do 11 godina starosti. Mališani će imati prilike da prave igračke od eko materijala (kesten, žir, lišće, grančice…), da se kroz igru sa čepovima edukuju kako da od reciklažnog materijala naprave igračke, kroz igru će učiti kako da pravilno razdvajaju otpad i smanjuju pet ambalažu, a na kraju će biti organizovan i eko kviz. Radionicu će voditi edukatorka Dečije ekološle akademije Marija Caran Pavlović, dipolmirani ekolog i volonteri udruženja.

Udruženje distrofičara Južnobačkog okruga tradicionalno nastupa na ovom događaju. Prodajom umetničkih i ručnih radova članova i članica obezbeđuju deo sredstava za svoj rad. Posetioci i izlagači će uživati u muzici “Two Fingers-a“. Kao i uvek, biraće se Naj štand, tako da će biti nagrada i za publiku i za izlagače.

Izvor: NsUživo
Foto: Pixabay