Početna Gradske teme TC Promenada: Nije bilo potrebe za evakuacijom posetilaca u bioskopu zbog lažne...

TC Promenada: Nije bilo potrebe za evakuacijom posetilaca u bioskopu zbog lažne uzbune

0

Nepoznata osoba vandalizovala je  u petak u 19:20 jedan od panela protivpožarne zaštite u Tržnom centru “Promenada” i aktivirala protivpožarni alarm, poručuju u saopštenju za javnost predstavnici ovog tržnog centra.

Odmah nakon aktiviranja alarma, posetioci su sa razglasa, na engleskom jeziku, obavešteni o evakuaciji. Međutim, to obaveštenje nisu čuli posetioci bioskopa.

Predstavnica “NEPI Rockcastle” Tina Mijović kaže da je protivpožarni alarm aktiviran od strane NN lica sa malicioznom namerom.

– Odmah nakon oglašavanja alarma dežurna vatrogasna služba, koja je stacionirana na objektu 24/7, je u jako kratkom roku utvrdila da se radi o lažnoj uzbuni. Obaveštenje u slučaju požara na razglasu u TC “Promenada” je dvojezično, na srpskom i engleskom. U slučaju oglašavanja protivpožarnog alarma, liftovi i pokretne stepenice se automatski zaustavljaju, omogućavajući naravno posetiocima koji se u tom trenutku nalaze u/na njima sigurnu evakuaciju. U pitanju je standardna procedura u slučaju opasnosti – poručuje ona.

Ona, međutim, dodaje da se alarm oglasio u celom tržnom centru i da je osoblje bioskopa bilo upoznato sa svim dešavanjima.

– Kako se u najkraćem roku ustanovilo da se radi o lažnoj uzbuni, nije bilo potrebe za evakuacijom posetilaca bioskopa. Osoblje bioskopa, kao i osoblje TC “Promenada” je u svakom trenutku bilo svesno situacije i reagovalo u skladu sa propisima u slučaju oglašavanja protivpožarnog alarma – poručuje u pisanoj izjavi za medije Mijović.

Izvor: Novisad.com
Foto: TC Promenada/Facebook