Početna Gradske teme Testirana nova linija transporta kontejnera između Novog Sada i Konstance

Testirana nova linija transporta kontejnera između Novog Sada i Konstance

0

Testiranje prve kontejnerske pošiljke Dunavom između luke Konstanca u Rumuniji i luke Novi Sad uspešno je završeno pretovarom više od 50 kontejnera u Novom Sadu, saopštio je DP World, vlasnik novosadske luke.

To je bio prvi korak ka uspostavljanju novog servisa DP World Novi Sad koji će korisnicima obezbediti, kako je navedeno, ekološki, bezbedniji i jednostavniji transport robe.

Prvi brod “Vigilla” prevezao je više od 50 kontejnera do luke Novi Sad, gde je roba brzo i uspešno istovarena u kamione za isporuku krajnjim kupcima.

DP World iz UAE postao je vlasnik luke Novi Sad u maju 2019. godine i obavezao se da će uložiti 35 miliona evra u razvoj, a jedna od stvari je i pokrertanje nove usluge transporta Dunavom do luke Konstanca.

Gradi se i novi kontejnerski terminal u luci što uključuje izgradnju novih silosa za skladištenje robe, rekonstrukciju puteva i proširenje vertikalnog pristaništa.

Takođe, otvoren je u maju prošle godine u Novom Sadu obnovljeni putnički terminal nakon renoviranja, u vrednosti od 500.000 evra.

Izvor: RTV.rs
Foto: Pixabay