Početna Gradske teme Tomislav Lovreković: Vreme je da se moral vrati u politiku!

Tomislav Lovreković: Vreme je da se moral vrati u politiku!

0

FB_IMG_14549789589708906

Tomislav Lovreković, bivši novinar i urednik nekolicine medija u Novom Sadu i predsednik organizacije “Pokret”, rado se odazvao našem pozivu te za naš portal govorio povodom predstojećih izbora. Naime, poznat javnosti po svojoj ekstrovertnosti koju iznosi bez zadrške, ovog puta je, u istom žaru prokomentarisao rad Gradske vlade u proteklom periodu ali i jasno stavio do znanja šta je to što bi podhitno trebalo da se menja dolaskom nove vlasti.

Kako komentarišete rad Gradske vlade u protekle tri i po godine?

– Po prvi put u istoriji višestranačja, rezultati gradske vlasti u periodu od četiri godine mogu stati u jednu reč: nula, iliti ništa. Montipajtonovska koalicija na čelu sa autističnim Milošem Vučevićem i njegovim smešnim podanicima, nije uspela da ispuni ni procenat predizbornih obećanja, što je još jedna kockica u mozaiku opšte naprednjačke nesposobnosti.

Šta bi nova vlast u gradu trebalo prvo da uradi?

– Organizacija koju zastupam, grupa građana Pokret, zastupa tezu da nova gradska vlast prvo mora definisati jasne, ne demagoške i opipljive ciljeve u roku od mesec, tri, šest i godinu dana. U slučaju neisupnjavanja proklamovanih obećanja, ta vlast mora imati moralnu odgovornost da podnese ostavku, kao nesposobna i nekompetentna. Vreme je da se moral vrati u politiku.

Ko bi, po vašem mišljenju, bio idealni gradonačelnik Novog Sada?

– To je minorno pitanje. Gradonačelnik je čovek koji predstavlja sistem, a u odsustvu sistema nam ne bi pomogli ni najveći vizionari. Daj da prvo to izgradimo, a za ostalo ćemo lako.

Autor: Tamara Kovačević
Foto: Privatna arhiva