Početna Gradske teme Treći pokušaj da se pronađe firma koja će urediti okolinu Lidla na...

Treći pokušaj da se pronađe firma koja će urediti okolinu Lidla na Limanu IV

0

Novi Sad je raspisao treći tender u pokušaju da pronađe firmu ili firme koje će urediti okolinu budućeg prodajnog objekta Lidla na Limanu IV.

Prva javna nabavka je poništena zbog matematičke greške u dokumentaciji, a druga jer je grupa ponuđača predvođena firmom “Karin komerc” tražila skoro 110 milona dinara sa PDV-om, što je preko 20 miliona dinara više od procenjene vrednosti.

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) i na trećem tenderu ostaje pri istoj procenjenoj vrednosti radova i očekuje da će se javiti građevinske firme koje potrebne radove mogu da izvedu za nešto više od pola miliona evra.

Podsetimo da ovo uređenje okoline Lidla i okretnice GSP-a nije samo dovođenje komunalne infrastrukture do ovog prodajnog objekta koji će proraditi otprilike polovinom naredne godine, već i uređenje druge strane Ulice Ive Andrića.

Projektom je planirano da se sagradi više stotina metara novih biciklističkih i pešačkih staza.

Ovim će Ulica Ive Andrića nakon završetka radova imati obostrane staze za pešake i bicikliste, što je značajno za one koji ovim putem idu ka Ribarskom ostrvu i Šodrošu.

Tender Uprave za građevinsko zemljište i investicije je otvoren do 14. januara. Rok u kome treba da se izvedu radovi nije preciziran u dokumentaciji, ali je okvirna procena da će za sve biti potrebno oko šest, sedam meseci.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay