Početna Gradske teme Tvrđava Residence: Šta je bilo u projektu – a šta je zaista...

Tvrđava Residence: Šta je bilo u projektu – a šta je zaista sagrađeno!

0

Pre bezmalo godinu dana, u maju 2021, naš portal je pisao o tome da se u Petrovaradinu, nedaleko od Molinarijevog parka, sprema rušenje još jedne kuće koja se nalazi pod prethodnom zaštitom. Reč je bila o objektu u Pavla Jurišića Šturma 25 u Starom Majuru u Petrovaradinu. Kuća je, između ostalog, poznata po tome što su u njenom dvorištu snimane neke od scena iz čuvenog filma “Pop Ćira i pop Spira” Soje Jovanović iz 1957.

SRUŠENO: Kuća u čijem dvorištu su snimane neke od scena iz filma “Pop Ćira i pop Spira” Soje Jovanović iz 1957.

U tom delu grada nije bilo novogradnje i Petrovaradinci su se sa razlogom plašili da će, ukoliko se dopusti rušenje ove kuće, krenuti “epidemija” nakon koje će pomenuti deo grada potpuno izgubiti svoj duh.

Investitor Zoran Racić dostavio nam je tada dokumentaciju iz koje se može videti da je za pomenutu parcelu zaista izdata dozvola za rušenje postojećeg i izgradnju novog objekta, kao i da je čitava procedura trajala već nekoliko meseci unazad.

OBEĆANO: Zgrada kakva je trebalo na ovoj adresi da nikne prema projektu investitora Zorana Racića

Investitor je priložio i nacrt izgleda budućeg objekta koji se estetikom i gabaritima donekle uklapao u ambijentalnu celinu tog dela grada.

Međutim, naš fotoreporter je pre nekoliko dana prošao pored pomenute lokacije i zabeležio šta je na njoj zaista sagrađeno. Na čitaocima i nadležnim organima je da prosude da li ono što je invesitor obećao odgovara izgledu objekta koji je nikao pored Molinarijevog parka.

REALIZOVANO: Objekat koji je izgrađen u Pavla Jurišića Šturma 25 u Petrovaradinu