Početna Gradske teme U DZ “Novi Sad” stigla bivalentna vakcina protiv kovida 19

U DZ “Novi Sad” stigla bivalentna vakcina protiv kovida 19

0

U Dom zdravlja “Novi Sad” stigla je bivalentna vakcina protiv kovida 19. Ova vakcina se može primeniti isključivo kao buster doza, kod prethodno vakcinisanih, bez obzira na to koju su vrstu vakcine prethodno primili i to kod osoba uzrasta do 12 godina ili starijih, odnosno koje su primile primarnu seriju vakcine (dve doze), ili koje su dodatno primile jednu ili više buster doza vakcine.

Uslov za vakcinaciju bivalentnom vakcinom je da je prošlo najmanje tri meseca od primanja poslednje doze vakcine protiv kovida 19 ili najmanje tri meseca od preležane infekcije kod potpuno vakcinisanih osoba.

Bivalentna vakcina kao buster doza se naročito preporučuje kod osoba starijih od 50 godina, osoba sa primarnim i sekundarnim imunodeficijencijama, osobama sa komorbiditetima, korisnicima i zaposlenima u domovima za stara lica i zaposlenim u zdravstvenim ustanovama.

Vakcinalni punkt Doma zdravlja “Novi Sad” nalazi se u objektu na Novom naselju, ulaz sa strane, i radi svakog dana, osim nedeljom, od 8.00 do 18.00 časova.

Izvor: RTV.rs
Foto: Pixabay