Početna Gradske teme U najstarijem delu grada novi Centar za reproduktivno zdravlje

U najstarijem delu grada novi Centar za reproduktivno zdravlje

0

Nakon što je godinama objekat u Almaškoj ulici bio zapušten i propadao, inicijativa da se obnovi je podržana. Juče su u obilasku rekonstruisanog objekta Doma zdravlja “Novi Sad” u Almaškoj ulici bili gradonačelnik Miloš Vučević, zamenik generalnog direktora NIS-a Vadim Smirnov i direktor Doma zdravlja “Novi Sad” dr Veselin Bojat.

– Ponosan sam što dobijamo ovakav zdravstveni centar u najstarijem delu grada namenjen pre svega za one najmlađe i one koji tek treba da dođu na svet u našem gradu – rekao je u obilasku Vučević.

Ovaj objekat će služiti kao centar za edukaciju zdravstvenih i prosvetnih radnika, a u planu je i formiranje tri nova savetovališta – Škola roditeljstva, Škola za bake i deke i Savetovalište za dojenje. Biće formirana i ambulanta za juvenilnu ginekologiju za devojke od 15 do 19 godina.

Zamenik generalnog direktora NIS-a Vadim Smirnov istakao je u obilasku da je Novi Sad njihov glavni grad i da će Novosađani uvek moći da računaju na njihovu pomoć

– Ovde će biti smeštena nova škola za trudnice i to je brend Doma zdravlja i oko 1500 trudnica u toku godine pohađa 15000 časova. Novina je da ćemo vratiti juvenilnog ginekologa u primarnu zdravstvenu zaštitu kako bismo imali što zdraviju populaciju. Ovde će biti i patronažna služba i u ovom projektu su kupljena četiri vozila za njihove potrebe – izjavio je dr Veselin Bojat.

U ovom centru će raditi između 25 i 30 zdravstvenih radnika. U rekonstrukciju je uloženo 55 miliona dinara.

Izvor: Nsuzivo.rs
Foto: Pixabay