Početna Gradske teme U nekadašnji prostor “Er Srbije” useljava se novi turistički info centar

U nekadašnji prostor “Er Srbije” useljava se novi turistički info centar

0

Novi turističko-informativni centar u Novom Sadu biće otvoren na Bulevaru Mihajla Pupina, u objektu gde se do pre godinu dana nalazila poslovnica “Er Srbije”.

Prostor će biti adaptiran za potrebe Turističke organizacije Vojvodine. To će biti plaćeno gotovo 12,5 miliona dinara, a posao je dobila grupa ponuđača na čelu sa “NPN Gradnjom” iz Novog Sada. Kako je ugovor već zaključen, novi turistički info centar bi trebalo da bude gotov kroz dva meseca, odnosno početkom oktobra.

Nekadašnji prostor “Er Srbije” će se potpuno renovirati i, prema projektnom zadatku, u njemu bi trebalo da se objedini mesto za rad četiri stalno zaposlena radnika, ali da bude opremljeno i tako da može da primi veliki broj turista i da se u njemu održavaju predavanja i skupovi. U lokalu je planiran i deo za prodaju suvenira i lokalnih proizvoda.

Kao dekorativni element plafona iznad izložbeno-konferencijske prostorije planirano je da se postavi 11 restauriranih, lakih drvenih greda, koje bi, kako se navodi, smanjile visinu prostorije. Odabrale bi se grede manje težine, kako se ne opteretio plafon.

Zidovi će biti dekorisani, pa će tako zid iza prijemnog pulta delom biti obrađen u bojama vojvođanskih polja. U potpunosti će se raditi i nove elektroinstalacije, pošto postojeće ne zadovoljavaju potrebe budućeg turističkog info centra.

Ovaj prostor na Bulevaru Mihajla Pupina 18 je već godinu dana prazan. “Er Srbija” je 1. avgusta 2017. godine “odletela” iz Novog Sada, a nekoliko dana nakon prestanka rada, ispraznili su svoje prostorije u kojima, osim nameštaja i primeraka specijalizovanih časopisa, nije ostalo ništa.

Na Bulevaru Mihajla Pupina već postoji jedan turistički info centar, koji pripada Turističkoj organizaciji Novog Sada (TONS). Između ostalog, TONS ima svoj info centar i u Jevrejskoj ulici, pa će Novi Sad tako na razdaljini manjoj od kilometra imati tri turistička informativna centra.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/ThinkstockPhotos