Početna Gradske teme U novosadskim studentskim domovima mesec dana bez obolelih od kovida

U novosadskim studentskim domovima mesec dana bez obolelih od kovida

0

Već mesec dana u studentskim domovima u Novom Sadu nije registrovan nijedan slučaj obolevanja od kovida19.

U 10 novosadskih studentskih domova živi više od 3.000 studenata.

Direktor Studentskog centra “Novi Sad”, Zoran Martinović, ističe da su studenti sve vreme trajanja pandemije bili disciplinovani, a da je do rapidnog poboljšanja situacije i potpunog nestanka korone iz studentskih domova došlo nakon što je Grad pokrenuo kampanju za vakcinaciju mladih.

“Studentski centar se sa zadovoljstvom uključio u kampanju grada Novog Sada ‘Život te zove’. Naš stav od početka proglašenja pandemije bio je da studenti, kao najaktivniji deo stanovništva sa najvećim brojem socijalnih konatakata, imaju značajnu ulogu u suzbijanju širenja virusa. Brojke nas raduju, ali ćemo i u narednom periodu nastaviti da vodimo računa o strogom poštovanju mera, i nastavićemo s apelima za vakcinaciju”, rekao je Martinović.

Svi studentski domovi redovno su dezinfikovani tokom trajanja pandemije, a u saradnji sa “Cilonizacijom” obavljane su i periodične detaljne deizinfekcije rastvorom vodonik peroksida.

Radi pomoći studentima, Studentski centar je uveo i specijalizovani volonterski kol centar koji je tokom trajanja pandemije studentima koji su se nalazili u izolaciji pomagao da dobiju hranu, lekove i literaturu za učenje.

U saradnji s Gradskom bibliotekom realizovan je projekat “Knjiga na klik”, koji studentima omogućava da na imejl dobiju neophodnu stručnu literaturu.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay