Početna Gradske teme U petak ponovo protest Saveza za Srbiju protiv režima

U petak ponovo protest Saveza za Srbiju protiv režima

0

Protest protiv režima Aleksandra Vučića u Novom Sadu biće održan u petak, 18. oktobra na Pozorišnom trgu, sa početkom u 18 časova.

Na skupu će govoriti nekadašnji potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin i pokrajinska poslanica Svetlana Kozić.

Kako saopštavaju iz Saveza za Srbiju, ovonedeljni protest je posvećen “hrabrom radniku fabrike ‘Krušik’ Aleksandru Obradoviću” koji je uhapšen pod optužbom da je novinarima dostavio informacije o trgovini oružjem u kojoj učestvuje otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

“Umesto da u zatvoru budu ministar Stefanović, njegov otac i svi ostali koji su umešani u trgovinu oružjem koje je na kraju završilo kod terorista Islamske države, vladajući režim je uhapsio onog za koga veruje da ih je razotkrio”, saopštava SZS.

Protest u petak uveče na platou ispred Srpskog narodnodnog pozorišta je, navodi se u saopštenju, najbolja prilika da građani Novog Sada pruže podršku i Obradoviću i svima u zemlji koji se suprotstavljaju “svevlašću vođe režima Aleksandra Vučića i njegovih pristalica”.

Sa protesta će biti ponovo upućen poziv opozicionoj, demokratskoj i građanskoj javnosti u Novom Sadu i čitavoj zemlji na zajedničku borbu za slobodne i poštene izbore.

Kao što je javnosti već poznato, Savez za Srbiju i još neke opozicione političke organizacije i građanske inicijative donele su odluku da ne učestvuju na “lažnim izborima koje vođa režima Aleksandar Vučić i njegovi poslovni i politički partneri pripremaju za kraj marta naredne godine”.

Izvor: 021
Foto: Pixabay