Početna Gradske teme U planu je potpuna rekonstrukcija Poštanske ulice

U planu je potpuna rekonstrukcija Poštanske ulice

0


Poštanska ulica uskoro će biti uređena tako da će se u njoj naći mesta i za zelenilo. Ova ulica, koja je jedna od najmanjih u Novom Sadu, većini Novosađana je poznata po tome što se u njoj nalazi nekoliko starih zanatskih radnji, a u njoj je do pre nekoliko godina bio i bioskop Jadran.

Međutim, ono ne toliko lepo po čemu je ova ulica poznata je i i to što se u njoj nakon svake kiše stvara velika bara koja pravi probleme pešacima.

Kako kažu u Upravi za građevinsko zemljište i investicije, u toku je izrada tehničke dokumentacije za uređenje saobraćajnih površina i prateće infrastrukture.

Ova ulica trebalo bi da biciklističko-pešačka, čiji bi slobodan profil omogućavao prilaz vozilima interventnih službi, gradske čistoće i vozilima za opsluživanje, bez dužeg zadržavanja. Projekat će predvideti i izgradnju novog javnog osvetljenja u ovoj ulici, kao i rekonstrukciju kanalizacione mreže, čime će se omogućiti efikasnije odvođenje atmosferskih i fekalnih voda“, navode u UGZI za 021.

U ovoj gradskoj upravi još kažu da je za Poštansku ulicu novina pejzažno-arhitektonsko uređenje, odnosno nakon izgradnje saobraćajnih površina, ulica će biti i ozelenjena, što će biti velika promena jer na toj lokaciji trenutno nema nijednog drveta ili zelene površine.

Autor i foto: 021.rs