Početna Gradske teme U prolećnoj akciji čišćenja, danas uređivan Železnički park

U prolećnoj akciji čišćenja, danas uređivan Železnički park

0

Novi Sad – Akcije prolećnog čišćenja i sređivanja javnih površina na teritoriji Grada Novog Sada nastavljena je danas čišćenjem Železničkog parka. Sama akcija počela je pre neki dan u Dunavskom parku, a sledi čišćenje Limanskog parka i drugih zelenih površina u gradu i prigradskim naseljima.

Akciju velikog prolećnog čišćenja zajednički sprovode javna preduzeća „Gradsko zelenilo“ i „Čistoća“ uz podršku Grada Novog Sada, a plan je da se očiste sve parkovske površine, blokovska naselja i sve javne zelene površine, a da se navedeni prostori uporedo oplemene sadnjom cveća i ukrasnog bilja.

U toku dana uklanjano je suvo granje, prihranjivano novoposađeno drveće đubrivom, sakupljano lišće, postavljene su nove klupe i korpe, a radnici JKP „Čistoća“ su čistili Bulevar Jaše Tomića, od Rumenačke do Kisačke ulice, uređivali park kod Železničke stanice i prostor oko autobuske stanice.

Železničkim parkom su, tokom akcije, prošetali gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine Mira Radenović Bojić i stotinak aktivista. Pre samog početka akcije čišćenja Đurić je na društvenim mrežama pozvao i Novosađane da se uključe u akciju i očiste svoju okolinu. Građani koji su danas bili u Železničkom parku nisu čistili, oni su posmatrali kako to rade zaposleni u „Čistoći“ i „Zelenilu“.

Izvor: novisad.com

Foto: Promo