Početna Gradske teme Ugovorena nova faza radova u Almaškom kraju

Ugovorena nova faza radova u Almaškom kraju

0

Zavod za zaštitu spomenika kulture ugovorio je novu fazu radova na uređenju Almaškog kraja u vrednosti od skoro 365 miliona dinara.

U ovoj fazi planirani su radovi u delovima sledećih ulica: Svetosavska, Zemljane ćuprije, Koste Hadži mlađeg, Save Vukovića, Milana Rakića, Marka Nešića, Lađarska, Đorđa Rajkovića, Marka Miljanova, Milovana Glišića i na trgu ispred Kulturne stanice “Svilara”.

Uvidom u tendersku dokumentaciju, u većini ulica će se raditi kanalizaciona mreža, elektroenergetske instalacije sa javnom rasvetom, telekomunikaciona oprema, kao i automatski potapajući stubovi za kontrolu pristupa vozila.

U ovom delu Almaškog kraja biće izgrađene i dve fontane koje se zovu “Potok” i “Parter”, ali se iz same specifikacije ne vidi tačna lokacija u kojoj od ulica.

Predviđeno je i da se postavi razni urbani mobilijar u vidu tabli sa kućnim brojevima, klupa, stolova i klupa za šah, kanti za otpatke, držača za bicikle, raznih turističkih tabli i oznaka…

Radiće se i hortikulturno uređenje ovog dela Almaškog kraja i zbog toga će biti posečeno 27 stabala, a 10 će biti presađeno.

Ovaj deo radova se prema dokumentaciji zvanično vodi kao uređenje Almaškog kraja “1. faza – III deo i 2a faza – II deo”.

Postignuta cena ove faze radova na uređenju Almaškog kraja je 364,8 miliona dinara, što je malo niže od procenjene vrednosti. Rok za izvođenje radova je 600 kalendarskih dana.

Podsetimo, prošle godine je potpisan ugovor za radove u vrednosti od 1,6 milijardi dinara, koji bi trebalo da traju još godinu dana, jer je rok za izvođenje radova bio 600 kalendarskih dana.

Trenutno bi trebalo da budu pri kraju radovi sa prvog tendera sa kraja 2022. godine. Ovaj deo radova u Almaškom kraju je vredeo 217,6 miliona dinara, sa rokom za završetak od 600 dana.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay