Početna Gradske teme Uklonjena divlja deponija u Petrovaradinu uz obalu Rokovog potoka

Uklonjena divlja deponija u Petrovaradinu uz obalu Rokovog potoka

0

Radnici JKP “Čistoća“ u saradnji s JKP “Vodovod i kanalizacija“ i JP “Vode Vojvodine“ krajem februara očistili su veliku divlju deponiju u Petrovaradinu uz obalu Rokovog potoka, u blizini Sadova i najavili da će biti postavljena rampa kako bi se sprečio prilaz vozilima i istovaranje smeća.

Stanovnici Petrovaradina često su ukazivali na taj problem, pa je deponija do sada nekoliko puta uklanjana, uz apel iz “Čistoće“ da nesavesni građani više ne odlažu građevinski šut, stari nameštaj, neispravne električne uređaje i sličan kabasti otpad. Nažalost, dosadašnje molbe uglavnom nisu urodile plodom. Zbog toga je ekipa Dnevnika proverila da li se svest građana promenila nakon što je više stotina kubika smeđa odneto iz tog dela Petrovaradina.

“Za razliku od pre dva meseca kada su hrpe otpada bile vidljive iz daljine, nova slika je potpuno drugačija. Na prilazu putu, koji vodi duž obale Rokovog potoka, nalazi se tabla s obaveštenjem da je zabranjeno bacanje smeća, iako rampa još uvek nije postavljena. Na mestu gde smo prethodnog puta zatekli građevinski šut, tik uz obalu Rokovog potoka, sada je nikla trava, a zemljani put koji vodi uz Dunav je potpuno čist. Da li je to rezultat slabijeg kretanja zbog vanrednog stanja ili su građani shvatili da bacanjem smeća na svakom ćošku zagađuju okolinu i čine svoj kvart ružnijim, ne znamo, ali se nadamo da će taj deo Petrovaradina ostati čist”, Dnevnika.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay