Početna Gradske teme UNICEF štand u Novom Sadu

UNICEF štand u Novom Sadu

0

Od sada će i građani Novog Sada moći da doprinesu radu UNICEF-a za dobrobit dece.

Na vidno obeleženom štandu u tržnom centru BIG mogu da dobiju detaljnije informacije o programima koji se sprovode u Srbiji i da se uključe u Klub prijatelja UNICEF-a.

UNICEF u Novom Sadu daje podršku programima koji omogućavaju da se sva deca, i ona najugroženija, bave sportom i razvijaju svoje fizičke i psihičke potencijale, da se razvojni problemi uoče na najranijem uzrastu, da sva deca imaju jednake šanse za učenje od predškolskog uzrasta, kao i da se deca i njihovi roditelji osposobe da bezbedno i kreativno koriste internet i digitalne tehnologije.

– Klub prijatelja UNICEF-a sada ima više od 23,000 članova koji svojim mesečnim donacijama pomažu programe za decu Srbije koje UNICEF sprovodi u našoj zemlji. Uz podršku tržnog centra BIG i bankarskog sektora, Novosađani sada mogu da postanu članovi našeg Kluba i pomognu da sva deca dobiju optimalne uslove za rast i razvoj – izjavila je Vesna Savić Đukić, šefica odseka za saradnju sa privatnim sektorom u UNICEF Srbija.

Ona je dodala da su program “Sport za sve”, razvojna savetovališta pri domovima zdravlja, “Bezbedan internet za celu porodicu”, unapređenje jedinica za neonatologiju samo neki od programa koji se sprovode na području Novog Sada.

UNICEF se finansira isključivo iz dobrovoljnih donacija – vlada, vladinih agencija, fondacija, korporativnog sektora i pojedinaca. U Srbiji sprovodi sveobuhvatne i dugoročne programe usmerene na podršku državnim institucijama u obezbeđivanju zdravog odrastanja svakog deteta, optimalan razvoj u ranom detinjstvu, kvalitetno i inkluzivno obrazovanje, odgovarajuću socijalnu zaštitu dece i porodica, kao i uključivanje ugrožene i marginalizovane dece i adolescenata u društvo.

Izvor: 021
Foto: UNICEF