Početna Gradske teme Univerzitet u Novom Sadu bogatiji za 24 doktora nauka

Univerzitet u Novom Sadu bogatiji za 24 doktora nauka

0

Na svečanosti održanoj u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, promovisana su 24 nova doktora nauka i doktora umetnosti, koji su doktorske disertacije, odnosno doktorske umetničke projekte odbranili na jednoj od sedam visokoškolskih jedinica u sastavu Univerziteta.

Novi doktori nauka i doktori umetnosti disertacije i projekte su odbranili na: Akademiji umetnosti (1), Fakultetu tehničkih nauka (5), Filozofskom fakultetu (8), Medicinskom fakultetu (3), Pedagoškom fakultetu (2), Poljoprivrednom fakultetu (2), Prirodno-matematičkom fakultetu (1) i u okviru Univerzitetskog centra za interdisciplinarne i multidisciplinarne studije i istraživanja (2).

Nove doktore nauka i doktore umetnosti promovisao je rektor Univerziteta prof. dr Dejan Madić, a svečanosti je takođe prisustvovao prorektor za nastavu i studentske aktivnosti prof. dr Đorđe Herceg.

Nakon uvodnog obraćanja rektora Madića, prisutnima su se takođe obratili dekan Pedagoškog fakulteta u Somboru prof. dr Saša Marković, kao i prodekani fakulteta: prof. dr Milivoj Alanović sa Filozofskog fakulteta, prof. dr Nenad Magazin sa Poljoprivrednog fakulteta, prof. dr Darko Stefanović sa Fakulteta tehničkih nauka, prof. dr Milica Medić Stojanoska sa Medicinskog fakulteta, prof. dr Danijela Rajter Ćirić sa Prirodno-matematičkog fakulteta i prof. dr Bogdan Đaković sa Akademije umetnosti.

U muzičkom delu programa, koji je realizovan uz podršku Akademskog kulturnoumetničkog društva Univerziteta u Novom Sadu “Sonja Marinković”, nastupio je Luka Petrović, student 4. godine na Odseku za klavir Akademije umetnosti, u klasi prof. Biljane Gorunović, izvođenjem autorske kompozicije Dream of the Bells.

Na sledećem linku možete da pogledate spisak promovisanih doktora nauka.

Izvor: gradskeinfo.rs
Foto: PrtSc/Univerzitet u Novom Sadu