Početna Gradske teme Uređenje šest ulica, izgradnja pešačkih staza i atletske staze u Kovilju

Uređenje šest ulica, izgradnja pešačkih staza i atletske staze u Kovilju

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je Kovilj i radove na putnoj infrastrukturi.

U toku su radovi u šest ulica, izgradnja pešačkih staza i atletske staze u koviljskoj osnovnoj školi. Vrednost radova je 44 miliona dinara.

Prema rečima gradonačelnika, u narednih pet godina u planu je proširenje obdaništa i izgradnja kulturnog centra kao i rekonstrukcija centra.

U toku je presvlačenje asfaltom ulica Pastirske, Zelene i Zelene grede, Ribarske, kao i delova ulica Ive Lole Ribara, Petra Drapšina, Grobljanske, Braće Vukov, Zmaj Jovine i Ulice 29. novembra, saopšteno je iz pokrajinske vlade.

Radi se i na asfaltiranju udarnih rupa u svim ulicama, uređenju parkinga kod vrtića, a planira se i uređenje atletske staze u okviru škole, u školskom dvorištu.

U Kovilju je ove godine uređen i park na Trgu solunskih dobrovoljaca u centralnom delu naselja, a u okviru tih radova sanirana je ograda oko parka, napravljena ulazna kapija, uređeno je zelenilo i formirana dekorativna zelena površina, postavljene su korpe i klupe.

Vučević je rekao da se u tom mestu asfaltira šest ulica, rade se pešačke staze u dve ulice i atletska staza u osnovnoj školi u Kovilju, a vrednost tih radova je 44 miliona dinara.

“Kovilj kao mesto sa najdužom tradicijom na teritoriji grada zaslužuje, ne samo tu primarnu infrastrukturu, već i mnogo više. Tako je Grad investirao oko 20 miliona dinara u ovaj park posvećen solunskim dobrovoljcima”, rekao je Vučević.

Kaže da se naredni planovi tiču proširenja vrtića, te izgradnje kulturnog centra koji bi mogao da ponese ime Laze Kostića.

“Ukupno sa trenutnim ulaganjima i onim koja nas očekuju za radove u centru Kovilja, za šta već postoji projekat i biće uloženo oko 60 miliona dinara, približavamo se cifri od 500 miliona dinara koje smo uložili u Kovilj u polednjih šest godina”, rekao je Vučević.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay