Početna Gradske teme Uskoro počinje izgradnja zgrade Hitne pomoći na Telepu

Uskoro počinje izgradnja zgrade Hitne pomoći na Telepu

0

hitna_pomoc_zgrada_600

U Zavodu za izgradnju grada za petak, 27. novembar je zakazano otvaranje ponuda za izgradnju zgrade Hitne pomoći na Telepu. Ovaj objekat će omogućiti da Zavod za hitnu medicinsku pomoć konačno dobije svoj prostor jer je nakon izdvajanja ove službe iz Doma zdravlja pre skoro deset godina ostalo nerešeno pitanje smeštaja.
Ukoliko javna nabavka bude uspešna, odnosno ne bude prigovora ili drugih problema, izgradnja objekta od oko 3.000 kvadrata na tri sprata bi trebalo da počne početkom naredne godine i potraje oko godinu dana. Procenjana vrednost izgradnje zgrade Hitne pomoći na uglu Somborske, Jastrebačke i Ulice Ilariona Ruvarca je oko 500 miliona dinara, a Grad je u budžetu već obezbedio veći deo sredstava.
Podsetimo da je prema projektu zgrade predviđeno da u prizemlju bude noćna ambulanta za decu i odrasle, sa svim potrebnim pratećim sadržajima, kao i ogranak Apotekarske ustanove s dežurstvom od 24 časa dnevno. U severnom delu prizemlja, prema Somborskoj ulici, biće smešten glavni ulaz u objekat i centralni hol sa stepeništem i liftom, kao i atrijumski prostor.
Na prvom spratu predviđen je edukativni centar za obuku zaposlenih prilikom masovnih nesreća, elementarnih nepogoda i vanrednih situacija, kao i potencijalni smeštaj ugroženih građana u takvim okolnostima, dok je drugi sprat namenjen za trijažno-distributivni centar, kao i za kancelarijski prostor. Na trećem spratu planiran je prostor za upravu i administraciju.
Pored objekta će biti i garaža od više hiljada kvadrata za smeštaj voznog parka.
Konačno, u slučaju elementarnih nepogoda ili drugih vanrednih okolnosti, zgrada će moći da se pretvori u privremenu bolnicu za prijem i do 250 pacijenata.

Autor i foto: 021.rs