Početna Gradske teme Uskoro radovi u podzemnom prolazu: Popravljaju se pokretne stepenice

Uskoro radovi u podzemnom prolazu: Popravljaju se pokretne stepenice

0

Zaštitna traka ispred (ne)pokretnih stepenica ka “Bazaru” postavljena je sredinom prethodne sedmice, a radovi su, kako saznaje Dnevnik, povereni preduzeću za popravku mašina BSS, s kojim Grad ima ugovor za održavanje podzemnog prolaza.

Pokretne stepenice u pothodniku već odavno “miruju”, što znatno otežava kretanje osobama s invaliditetom, roditeljima s malom decom, pogotovo u kolicima, kao i starijim sugrađanima.

Krajem prethodne godine iz Gradske uprave za imovinu i imovinskopravne poslove najavili su da će (ne)pokretne stepenice početkom 2020. biti popravljene.

U upravi su svojevremeno za “Dnevnik” objasnili da firma kojoj je povereno održavanje pokretnih stepenica i liftova nije mogla da otkloni kvar jer ugovorom nisu bili obuhvaćeni svi potrebni delovi. Nadležni su tada naveli da je potpisan novi ugovor kojim su obuhvaćeni svi neophodni radovi, kao i nabavka potrebnih delova.

Interesantna je činjenica da je zbog tekućeg održavanja krajem 2018. i početkom 2019. godine podzemni prolaz zatvoren prvi put otkako je pre gotovo 30 godina izgrađen pa, iako su se mnogobrojni Novosađani tada ponadali da će (ne)pokretno stepenište biti popravljeno, to se nije dogodilo.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay