Početna Gradske teme Uskoro uređenje kulturnih stanica na Podbari, Novom naselju i drugim lokacijama

Uskoro uređenje kulturnih stanica na Podbari, Novom naselju i drugim lokacijama

0

Za rekonstrukciju Kulturne stanice 1 na Podbari, odnosno “Svilari”, iz budžeta grada biće izdvojeno skoro 40 miliona dinara bez PDV-a.

Ovi radovi na objektu na uglu ulica Almaške i Pavla Stamatovića, podrazumevaju rušenje postojećeg objekta i izgradnju novog jednospratnog. Posao su na tenderu Uprave za imovinu dobile firme “Best izgradnja” i “Struja”, jer su za oko dva miliona dinara imale nižu cenu od drugog ponuđača preduzeća “Gak”.

Prostor Kulturne stanice 1 se uređuje u sklopu priprema Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

Ovo će biti prvi veći radovi kada je u pitanju uređenje Kulturnih stanica u Novom Sadu i prigradskim naseljima, a Uprava za imovinu je upravo završila i tender za izbor projektanta za rekonstrukciju kako Svilare, tako i Kulturne stanice 2 na Klisi, Stanice 3 u Kineskoj četvrti i Stanice 4 na uglu ulica Bate Brkića i Seljačkih buna.

Ovaj posao, vredan 4,7 miliona dinara bez PDV-a je pripao grupi koju čine novosadska preduzeća “Studio K”, “Griffatong”, “Institut za bezbednost i humanizaciju rada” i “Fitiš-ju” iz Subotice. Oni će projektovati rušenje objekta i parterno uređenje u Svilari, zatim rušenje sadašnje mesne zajednice i Kluba penzionera u Kaću koji će postati Kulturna stanica 2 u vidu prizemnog objekta od 750 kvadrata sa istim sadržajem kao i pre, plus prostorom za potrebe kulture.

Isti konzorcijum projektovaće i rekonstrukciju prizemnog objekta broj 7 u sklopu Kineske četvrti koji će biti Kulturna stanica 3 i Omladinski centar. Ukoliko se ispostavi da postojeći objekat nije stabilan, biće srušen i sagradiće se na istom mestu jednospratnica od 730 kvadrata.

Za Kulturnu stanicu 4, koja se planira na Novom naselju, biće projektovan objekat za kulturu visine dva sprata i poslovni centar do četiri sprata sa okolnim zelenim površinama i parkinzima, sve ukupno oko 7.000 kvadrata.

Izvor: 021.rs
Foto: Gradnja.rs/Studentski rad-predlog mogućeg izgleda