Početna Gradske teme Uspešna humanitarna akcija Rotary cluba Novi Sad Alma Mons !

Uspešna humanitarna akcija Rotary cluba Novi Sad Alma Mons !

0

tenis

Humanitarni teniski turnir u organizaciji Rotary cluba Novi Sad Alma Mons, održan je na terenima TK Vojvodina pokazavši da još uvek ima ljudi koji su spremni da pomognu i daju svoj doprinos kako bi se finansirale ustanove kojima je to potrebno. Novčana sredstva prikupljena na ovom događaju biće ustupljena „Dnevnom boravku za decu i omladinu sa poremećajem u društvenom ponašanju“ u okviru Centra za socijalni rad grada Novog Sada. Predsednik Rotary cluba Alma Mons, Rastko Ulić izjavio je da je nedavno bio u poseti Centru za socijalni rad, gde su se uverili u veoma loše uslove ove ustanove i rešili da daju svoj doprinos u poboljšanju rada ovog centra.

„Rotary club Alma Mons je izrazio želju da učini dobro delo i pomogne socijalno ugroženim grupama gde smo imali jedan lep razgovor i zaista bih iskoristio priliku da im se zahvalim, na njihovoj inicijativi, koja je na žalost jedna od retkih jer živimo u vremenu otuđenosti i egoizma.

tenis1

Centar za socijalni rad je jedna izutetno važna i komplekna ustanova, Novosadski centar je najveći u Srbiji zbog svoje specifičnosti jer je organ starateljstva a u sklopu centra deluju i sigurna dečija kuća, sigurna ženska kuća, savetovalište za brak i porodicu i dnevni boravak za decu sa poremećajem u društvenom ponašanju“ rekao je direktor Centra za socijalni rad, Nenad Drašković.

Rukovodilac dnevnog boravka Dragana Srdić navela je da dnevni boravak postoji već deset godina, i do sada je kroz njihov program proslo 230 korisnika, a to su uglavnom deca iz socijalno ugroženih porodica. U dogovoru sa ljudima iz Alma Monsa, donacija će se iskoristiti za nabavku novog nameštaja, krečenja, kupovinu televizora, didaktičkih materijala i svega onog što je potrebno za normalno funkcionisanje dnevnog boravka.

tenis2

Akciji su se odazvali i mnogi poznati sportisti, među kojima su svoje odlično umeće u tenisu pokazali naši proslavljeni odbojkaši Vasa Mijić i Andrija Gerić.
„Utisci su odlični, odigrali smo sjajnu partiju u dublu i istovremeno pomogli ovu akciju, i nadam se da će se i u budućnosti nastaviti sa ovakvim delovanjem, jer humanost je ono što nas čini velikim ljudima“ izjavio je Mijić.

tenis3

Autor i foto: Bojana Šević