Početna Gradske teme Venizelisova ulica puštena u saobraćaj, Temerinska do kraja meseca

Venizelisova ulica puštena u saobraćaj, Temerinska do kraja meseca

0

Venizelisova ulica, koja je bila zatvorena zbog radova na izgradnjii brze pruge Beograd – Novi Sad, puštena je, pre roka, u saobraćaj, a prema najavama, očekuje se da do kraja februara bude otvorena i Temerenska ulica.

U Venizelisovoj ulici završeni su radovi na nadvožnjaku raspona trideset metara. Novi most je izrađen na mestu prethodno postojećeg na temelju od 12 šipova. Automobilski prolaz ima gabarit 15 metara po širini, a stari most je imao 11,4 metara, dok se vertikalni gabarit nije menjao. Drumski saobraćaj ispod nove rasponske konstrukcije pušten je 30. januara, a bilo je najavljeno da će biti pušten polovinom februara.

Završene radove u Venizelisovoj ulici obišli su ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Prema rečima gradonačelnika Novog Sada, izgradnja brze pruge Beograd – Novi Sad ide po planu, a ruski partneri, RŽD Internešnal, koji grade brzu prugu, obećali su da će do kraja meseca biti puštena u saobraćaj i Temerinska ulica.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović podsetio je da su krajem prošle godine maksimalno intenzivirani radovi na izgradnji brze pruge Beograd – Novi Sad kako bi ta linija do kraja godine bila završena. On je istakao da će završetkom te linije građani iz Beograda do Novog Sada putovati samo tridesetak minuta i to najkvalitetnijim vozovima u Evropi.

– Građani će osetiti sav komfor železničkog saobraćaja koje imaju najsavremenije zemlje u Evropi. Poslednjih decenija naša železnička infrastruktura je bila ruinirana i mi smo uložili mnogo novca da je obnovimo i nastavljamo da ulažemo kako bismo povezali celu zemlju – rekao je Momirović i podsetio je da je prošle nedelje raspisan tender za nabavku vozova koji bi trebalo u našu zemlju da stignu do sredine godine.

Izvor: Novisad.com
Foto: Pixabay