Početna Gradske teme Violinisti Stefanu Milenkoviću uručena Februarska nagrada Grada Novog Sada

Violinisti Stefanu Milenkoviću uručena Februarska nagrada Grada Novog Sada

0

Povodom Dana Grada, na proslavi u Srpkom narodnom pozorištu, uručena je Februarska nagrada violinisti Stefanu Milenkoviću. On se zahvalio Gradu, sadašnjem i bivšem gradonačelniku Novog Sada koji su doprineli da njegov život bude Novi Sad.

“Ono što mislite, ćete postati”, rekao je Milenković prilikom obraćanja na svečanosti u SNP-u. Kako je rekao svima koji žele da krenu put umetnosti, taj put nije lak, ali imate šansu da svet učinite boljim zato je svaki trud vredan napora, smatra dobitnik Februarske nagrade.

Najviše gradsko priznanje dodeljeno je violinisti Stefanu Milenkoviću za doprinos u realizaciji projekta Grad Novi Sad – Evropska prestonica kulture i svetska umetnička i profesionalna ostvarenja violiniste, koja neguju i afirmišu klasičnu muziku i nadahnjuju mlade umetnike za spoznaju identiteta i vrhunska ostvarenja, radi prepoznatljivosti Grada Novog Sada.

Inicijativu da visoko gradsko priznanje dobije Stefan Milenković podneli su Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu i Udruženje građana Valmaro trio. Novčani deo nagrade iznosi 130 hiljada dinara.

Ovo visoko gradsko priznanje dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana.

Februarsku nagradu Skupština Grada Novog Sada dodeljuje građaninu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima, a povodom Dana Grada – 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Izvor: RTV.rs
Foto: RTV.rs